~mood : Diploma Elektronik Komunikasi - Politeknik Sultan Salahuddin Abdul Aziz Shah , Shah Alam

Recent Posts

Like This Blog ?

Sabtu, 17 November 2012

SPM 2012 ! Hehee .


Assalamualaikum , SPM 2012 ?? Haha , takut ? hari pertama ade juga takut . hehe . Mintak maaf kepada sesiapa yang berkunjung ke blog ni sebab memang dah lama blog ni tak update , maklumlah sibuk dengan SPM ! hehe . Di kesempatan ini saya di sini ingin memohon maaf atas salah silap saya yang saya lakukan untuk sesiapa yang kenal atau tidak mengenali saya secara sengaja atau tidak sengaja .

Masa sentiasa berjalan , tidak lama lagi aku akn meninggalkan zaman persekolahan . huhuu , sedihh ! untuk itu aku ingin berkongsi beberapa keping gambar yang akan menjadi kenangan tidak lama lagi . :)

Ahad, 29 Julai 2012

Kisah Tujuh Perempuan Bertanya, Seorang Lelaki Menjawab


Kaum feminin cakap “susah jadi wanita”, mereka telah digoda dan diperdaya oleh syaitan dan hawa nafsunya sendiri, seperti yang kita lihat dialog dibawah, bagaikan mempersoalkan ketentuan Allah terhadap mereka. Dengan kata lain yang agak kasar, Allah berat sebelah pada kaum wanita.

Keluhan remaja perempuan A:
“Aduh, situ tutup, sini tutup. Susah la gini. Apasal laki-laki mudah saja. Tak pakai baju pun takpe. Perempuan auratnya lagi banyak.”

Sabtu, 21 Julai 2012

Hikmah Puasa Di Bulan Ramadhan

Assalamualaikum kepada blogger , readers dan semua yang sudi membaca posting ini . Sudah tibanya masa semua umat Islam di seluruh dunia menunaikan rukun Islam yang ke-3 iaitu puasa di bulan Ramadhan . Hari ini 21/7/2012 ialah hari pertama umat Islam mengerjakan ibadah puasa . Sesungguhnya pahala yang amat besar dan berlipat kali ganda dijanjikan oleh Allah kepada hambanya yang beribadah Pada bukan ini .

Ahad, 1 Julai 2012

Tangisan Rasulullah S.A.W Kerana Wanita


TANGISAN RASULULLAH SAW KERANA WANITA :: >>

✿~ Perempuan yang memakan badannya sendiri ialah perempuan TIDAK MAHU MANDI setelah HAID DAN NIFAS juga kerana ia BERHIAS UNTUK LELAKI BUKAN SUAMINYA dan suka MENGUMPAT ORANG..

Sabtu, 16 Jun 2012

Personaliti wanita mengikut kategori payudara ?

haha , sape tak knal kan ? ( gambar hiasan )
Haha , ni dah masuk post yang ke-198 aku buat , tapi tajuk post ni pelik kan ? Betul ke apa yang dimaksudkan ? Maybe ? Apapun tajuknya , baca dulu k ? sekadar santai ~ :)

Selasa, 5 Jun 2012

Gembiranya Rasa Hati Aku !

Assalamualaikum .. heew hew ~ dah lame aku tak tulis blog . Malam ni aku happy sangat bila masuk blog aku . Korang buat ape ? tido ? blogwalking ? hahaha . Apa yang aku happy sangat nih ??

Isnin, 28 Mei 2012

Iphone Dijadikan Kamera DSLR

Sekarang, zaman teknologi serba canggih ...Iphone kini boleh di modified sehingga jadi kamera DSLR..

Banyak lagi gambar yang boleh dilihat bagaimana Iphone tersebut dimodifie...

Sabtu, 19 Mei 2012

10 Wasiat Imam Syafie


SEBELUM Imam Syafie pulang ke rahmatullah, beliau sempat berwasiat kepada para muridnya dan umat islam seluruhnya. Berikut ialah kandungan wasiat tersebut:

“Barangsiapa yang ingin meninggalkan dunia dalam keadaan selamat maka hendaklah ia mengamalkan sepuluh perkara.”


PERTAMA: HAK KEPADA DIRI.

Iaitu: Mengurangkan tidur, mengurangkan makan, mengurangkan percakapan dan berpada-pada dengan rezeki yang ada.

Khamis, 17 Mei 2012

Seksa Meninggalkan Sembahyang

6 SEKSAAN DI DUNIA
•Allah mengurangkan berkat umurnya
•Allah tidak mempermudahkan rezekinya di dunia
•Allah menghilangkan tanda atau cahaya soleh dari raut wajahnya
•Ia tidak akan mempunyai tempat di dalam Islam
•Amal kebajikan yang dilakukannya tidak mendapat pahala
•Allah tidak menerima doanya

Khamis, 26 April 2012

13 Antara Aurat Wanita Yang Perlu Diketahui !


Antaranya >


1. Bulu kening – Menurut Bukhari, Rasullulah melaknat perempuan yang mencukur atau menipiskan bulu kening atau meminta supaya dicukurkan bulu kening – Petikan dari Hadis Riwayat Abu Daud Fi Fathil Bari.

Isnin, 23 April 2012

Apakah Penyebab Utama Masalah Jerawat ?


Jerawat Terjadi Bila Kelenjar Minyak Mengeluarkan Terlalu Banyak Minyak Dan Sebum Di Kulit Terutamanya Di Muka , Dada Dan Belakang Iaitu Kawasan Yang Mempunyai Banyak Bulu Roma .

Khamis, 12 April 2012

Cara Nak Lajukan Buffering Youtube !


Bosan kan bila buka youtube je , buffering je tak abis2 .. Kali ni aku nak tunjukkan cara-cara nak lajukan buffering/loading kat youtube tu @ mana2 video streaming yang lain yang sewaktu dengannya la … Ni caranya aku nak ajar. Aku sendiri dah test dan menjadi. Dan ilmu ni aku turunkan kat korang pulak la yee … Tak baik kedekut ilmu kan .. eheheh …

Seksi Tapi Orang Lain Pula yang Salah ?



Mata lelaki mana yang tidak buntang apabila melihat atau terlihat wanita berpakaian ketat memaparkan bentuk badannya yang terjojol sana dan terjojol sini walaupun wanita itu bertudung dan tiada satu bahagian auratnya yang terdedah ?

Rabu, 11 April 2012

Bagaimana Mengetahui Block Friends dan Deactivate Account






Ok , harini aku nak sembang pasal satu benda yang boleh mengetahui siapa yang telah menyekat(block) kiter dari FB dan yang telah deactivate facebook dier.

Jumaat, 30 Mac 2012

Tips Cara Mendidik Anak-Anak Dari Awal


Anak-anak ialah anugerah dari Allah yang amat bernilai dan merupakan amanah untuk setiap pasangan yang sudah berkahwin . Tapi perlu diingat , akhlak , perangai dan semua tingkah laku sesesorang anak itu bergantung kepada cara ibu bapa mendidik anak . Jangan salahkan anak-anak jika mereka tidak menunjukkan akhlak dan tingkah laku yang baik .

Setiap pasangan dan ibubapa mempunyai harapan yang tinggi dalam mendidik zuriatnya agar anak-anak akan menjadi anak yang soleh dan cemerlang dunia dan akhirat.
Kadang-kadang dalam usaha mendidik dan memberi ilmu pada anak-anak ada beberapa perkara yang kita terlepas pandang.
Untuk itu marilah kita renung-renungkan tips ini demi kebaikan bersama....

Mengapa Harga Sarang Walit Menurun ?


SUBANG JAYA: Kejatuhan mendadak harga sarang burung walet sehingga ke paras 50 peratus berikutan penguatkuasaan kerajaan China yang mahu sifar nitrat dalam makanan kesihatan itu selain lambakan di pasaran dijangka dapat diatasi menerusi tiga pendekatan strategik dilaksanakan kerajaan.
Setakat ini, Kementerian Pertanian dan Industri Asas Tani masih menunggu ‘lampu hijau’ daripada Kementerian Kesihatan yang sudah mengadakan perbincangan dengan pihak berkuasa China mengenai kandungan nitrat kerana untuk mencapai sukatan sifar sangat sukar.

Khamis, 29 Mac 2012

KASIH DAN CINTA DALAM ISLAM





“Syair Arab menyebut, apabila seseorang yang
bercinta di tanya, “Apakah kau menyintai atausedang bercinta dengannya?”, makadijawabnya, “Oh, tidak…kawan sahaja atau apasahaja alasannya,” Ketahuilah dia seorangpasangan KAZZAB (penipu)”

Sabtu, 17 Mac 2012

Teknologi Lebih Pantas dari Kelajuan Cahaya !

Mengenai Tenaga VNP AFTL

Merupakan hasil kajian selama 30 tahun oleh Pengasas AFTL, Dr. Mohd Yusoff Hussin M.D (A.M). 


Teknologi AFTL~ “Teknologi Lebih Pantas Dari Cahaya Alhayat” menghasilkan pengecilan jisim sesuatu bahan, sehingga berupaya mengeluar tenaga “Virtual Negative Photon ~ VNP” yang boleh dirasai dengan tapak tangan, dari jarak 1 ke 20 cm dari produk AFTL. Insya-Allah, sesiapa saja boleh merasainya sendiri.

PERGAULAN BEBAS DAN ZINA





PENYIMPANGAN dan masalah seksual, khusus di kalangan remaja semakin membimbangkan. Pergeseran kefahaman seperti dosa masing-masing tanggung, kubur masing-masing jaga, membuatkan masalah dosa dan zina sesuatu yang mula dipandang remeh.

Penyimpangan seks, iaitu zina sesuatu yang amat keji dan mesti dihindari setiap Muslim sebagaimana firman Allah yang bermaksud: “…dan janganlah kamu mendekati zina sesungguhnya zina itu perbuatan yang sangat keji dan satu jalan yang sangat buruk.”
Seks adalah satu anugerah Allah yang diberikan kepada manusia sebagai satu nikmat dan perhiasan kehidupan seperti juga binatang dan tumbuh-tumbuhan.

Tabarruj - Dosa-dosa kat Facebook !



Ramai yang tidak sedar maksud tabarruj dan lagi ramai yang tidak sedar bahawa mereka melakukan kesalahan tersebut. Post kali ini merupakan perkongsian yang diharap dapat memberi info yang berguna, khususnya wanita. Terdapat beberapa perkara yang boleh menyebabkan tabarruj, tidak salah untuk memiliki kecantikan dan rupa paras yang cute miut (sememangnya ciptaan Allah itu kan sempurna dengan izin-Nya), tapi tidak perlu untuk dibanggakan sana sini, promote sana sini, dedah sana sini....cukup sekadar mensyukuri nikmat tersebut. Atas alasan apa untuk ditayangkan/didedahkan (tabarruj)? Terutamanya pada laman sosial seperti Facebook, privatekan lah gambar anda, tidak perlu ditayangkan rupa anda dan body anda. Tahukah anda wahai wanita, ramai lelaki mempunyai iman yang lemah, kang gambar korang kena guna untuk tujuan "peribadi"...padan muka.! Fahami dan ambil tindakan, jauhi tabarruj, cabaran untuk anda andai anda berani...:)

Ahad, 4 Mac 2012

6 SEBAB BERUNTUNGNYA PEREMPUAN MEMPUNYAI RAHIM



1.) Dia bekerja dengan Allah..jadi 'kilang
'manusia.Tiap-tiap bulan dia diberi cuti bergaji penuh..
7 sehingga 15 hari sebulan dia tak wajib sembahyang tetapi Allah
anggap diwaktu itu sembahyang terbaik darinya.

2.) Cuti bersalin juga sehingga 60 hari. Cuti ini bukan cuti suka hati
tapi, cuti yang Allah beri sebab dia bekerja dengan Allah..Orang
lelaki tak ada cuti dari sembahyang...sembahyang wajib
baginya dari baligh sehingga habis nyawanya..

Isnin, 23 Januari 2012

Melayu Kristian telah SAH di Malaysia ??!!


TOLONG BACA KAWAN-KAWAN DAN SEBARKAN KEPADA SEMUA UMAT ISLAM TAK KIRA DIMANA BERADA.!!!!!!!!!


Pertubuhan Melayu Murtad telah diluluskan!!

persatuan Melayu Kristian telah SAH ditubuhkan di Malaysia !!
Injil telah dicetak & di edar...
IFC buat RoadshoW besar-besaran sokong kebebasan Beragama...
Bersedialah wahai saudara - saudari ku yang amat disayangi...
BERDOALAH SEMOGA UMAT ISLAM SELAMAT
tolong sebarkan kepada yang cintakan AGAMA ALLAH
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Followers

Sponsor Post !