~mood : Diploma Elektronik Komunikasi - Politeknik Sultan Salahuddin Abdul Aziz Shah , Shah Alam

Recent Posts

Like This Blog ?

Khamis, 12 April 2012

Cara Nak Lajukan Buffering Youtube !


Bosan kan bila buka youtube je , buffering je tak abis2 .. Kali ni aku nak tunjukkan cara-cara nak lajukan buffering/loading kat youtube tu @ mana2 video streaming yang lain yang sewaktu dengannya la … Ni caranya aku nak ajar. Aku sendiri dah test dan menjadi. Dan ilmu ni aku turunkan kat korang pulak la yee … Tak baik kedekut ilmu kan .. eheheh …

STEP 1
Pengguna Windows XP
1. Pergi dekat START –> RUN
2. Taip ni dekat RUN … ” system.ini ” ….
Pengguna Windows Vista/7
1. Jika takde RUN kat start tu mcm windows xp punye version, korang just pegi kat START  pastu pi kat SEARCH…
2. Korang kena taip RUN kat situ dan tekan ENTER.
3. Satu kotak RUN akan keluar dan taip ” system.ini ”
Pastu satu kotak yang lebih kurang macam ni akan keluar.
STEP 2
Apa yang perlu anda buat , hanya copy n paste coding kat bawah ni untuk ditambahkan ke dalam code di atas ini…
page buffer=100Tbps
load=100Tbps
download=100Tbps
save=100Tbps
back=100Tbps
search=100Tbps
sound=100Tbps
webcam=100Tbps
voice=100Tbps
faxmodemfast=100Tbps
update=100Tbps
Dan dia akan jadi seperti gambar di bawah ini….
STEP 3
Dah jadi macam ni, korang perlu save as dan save kat desktop dulu… Selepas tu, korang copy balik filesystem.ini tu dan paste dia kat dalam ni. C:\WINDOWS\ … Paste file tu dalam tu dan replace….
Dah selesai, korang restart / Log Off komputer korang dan kembali ke windows dan korang test buffering kat youtube… Insya Allah, ianya laju dari sebelumnya.
Selamat mencuba .
credit : PenyuXP


3 komen ! anda pula ?:

Permata © berkata...

jazakallah atas perkongsian...
tapi mcm xlaju jugak..hehe..mgkin internet slow..huhu..:)

boleh kan kalau nak share..TQ..:)

Alan Hendrawan berkata...

Mampir kawan
http://www.alanhendrawan.com/2012/05/download-daemon-tools-pro-advanced-51.html

~Arif~Asyraf~ berkata...

hehe :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Followers

Sponsor Post !