~mood : Diploma Elektronik Komunikasi - Politeknik Sultan Salahuddin Abdul Aziz Shah , Shah Alam

Recent Posts

Like This Blog ?

Sabtu, 16 Julai 2011

Tenggelam dalam Iluminati ...

Apakah tujuan kehidupan?

Apakah hakikat kehidupan?


Adakah perkara-perkara yang anda lakukan sehari-hari adalah signifikan terhadap hidup yang singkat?


Budaya idola yang melanda seluruh dunia (K-pop, Lady Gaga dan Justin Bieber, Akademi Fantasia) membuatkan masyarakat menghabiskan terlalu banyak masa mengikuti perkembangan idola-idola mereka. Apa yang dibuat oleh idola mereka pula? Hanya berlatih hari demi hari, jam demi jam, hatta minit demi minit, dan bergerak dari pentas ke pentas untuk menghiburkan peminat-peminat mereka. Mereka mempamerkan suatu ‘imej rekaan’ supaya disenangi oleh si peminat(terutama budaya K-pop), sedangkan imej sebenar mereka adalah berbeza. Jadi si peminat memuja, memekik melolong meminati suatu ‘imej rekaan pentas’, yang diperagakan oleh seorang idola. Itulah kitar hidup seorang peminat dan seorang idola. Adakah itu menunjukkan suatu kehidupan? Melakukan sesuatu yg tak bererti untuk menyokong sesuatu yang tak bererti. Ia adalah suatu kitaran ketidakberertian.

Sabtu, 9 Julai 2011

Cek Nuffnang Pertama dah Sampai !




Salam semua ! Terutamanya kepada blogger2 yang sedang asyik BW sekarang , hehe , dah lame aku tak BW coz sibuk dgn sekolah campur ngn internet yang slow gler2 ! Tapi cuti ni rindu plak nk buka blog aku nih ! huhuu ~ aku dah mula "bad mood" ngn blog aku skrg coz templatenye yang HODOH ! Tak tau da nk cari kat mane , huk3 .. kali ni aku juz nak share psal cek nuffnang pertama dah sampai pada 3/7/2011 ! dah lame aku tanye nuffnang coz ingtkan dah takjmpe rumah aku , tapi Alhamdulillah.. huhu ! Teruja aku dibuatnye !! hehe , ceritanya begini...

Khamis, 7 Julai 2011

Amalan Yang Baik Untuk Minda


Salam sejahtera.

Artikel ini adalah sambungan kepada artikel “Amalan Yang Baik Untuk Minda” – siri yang pertama. Apa yang anda lakukan pada hari ini, anda juga akan mendapat hasilnya nanti. Ada yang mendapat hasil yang cepat, ada yang pernah hasil yang lambat. Ianya bergantung kepada nasib dan atas kehendak Allah. Jika anda banyak melakukan amalan yang baik, minda anda pasti akan berada dalam keadaan baik. Begitulah juga sebaliknya jika kita melakukan amalan yang buruk, minda kita akan dipenuhi dengan unsur-unsur yang buruk juga.



Ahad, 3 Julai 2011

Transformers Dark of the Moon (2011) Mediafire / Hotfile / Megaupload Free Download


Salam , hehe , hari ni juz nk share link download Transformers: Dark of the Moon (2011) free mediafire download . Aku baru siap download pagi tadi .. Saiz file 736MB , lepas siap download , juz extract , guna WinRAR , extract part 1 dan automatik dia sambung file yg lain .. selamat MENONTON! !


Part 1 : Transformers: Dark of the Moon (2011) Mediafire

Part 2 : Transformers: Dark of the Moon (2011) Mediafire

Part 3 : Transformers: Dark of the Moon (2011) Mediafire

Part 4 : Transformers: Dark of the Moon (2011) Mediafire


Kalau ada silap , juz comment , Like post ni yer ! hehe ... Tenx ! ...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Followers

Sponsor Post !