~mood : Diploma Elektronik Komunikasi - Politeknik Sultan Salahuddin Abdul Aziz Shah , Shah Alam

Recent Posts

Like This Blog ?

Ahad, 5 Jun 2011

Cara Nak Buang Navbar Pada Blogspot



Tadi aku bertanya kat Pak Cik Google camne nak buang Navbar kat atas blog tuh, huhu.. cam cantik jee.. Tapi aku ase nak cari template baru la, sape2 ade cadangan URL template? ala2 wordpress atau Premium la..

Aku pun ase nak tukar domain dari Syok-Blogger.blogspot.com jadi Syok.Net, tapi hilang la sume data2 aku yang berpaut dari sumber2 lain n ranking alexa aku akan ketinggalan. Carian google pun xmelekat, n akhir sekali, NUFFNANG yang selalu bagi aku BE ntah kemane, sbb tu aku ase takot je nk tukar domain .. adoy ! jauh plak aku.. 

Kalau korang pakai theme dari blogspot
Mesti ada NavBar kan ?
 
 
Tak mengganggu pun
Tapi macam tak best la
Bagi yang dah ada domain sendiri
Macam tak sesuai la ada NavBar
Sekurang-kurangnya bagi la nampak macam laman web sendiri
Hehehe...

Cara-caranya:
1) Pergi ke Design >> Edit HTML
2) Cari kod dan letakkan kod berikutnya atas kod tadi

3) Lepas tu save. Sistem akan tanya sama ada nak delete atau tak widget tersebut, korang pilih Delete Widget


4) Ok.. Siap.. terima kasih ,, tinggalkan komen yee .. :)



credit : Asrolmania

3 komen ! anda pula ?:

misyamissyou berkata...

hmm..belum rase cm nk buang la..tp bgus la de tutorial cm ni tuk rujukan mse akan dtg :)

zacky786 berkata...

owh. .baguih ini toturial :D

~Arif~Asyraf~ berkata...

hehe , terima kasih ... :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Followers

Sponsor Post !