~mood : Diploma Elektronik Komunikasi - Politeknik Sultan Salahuddin Abdul Aziz Shah , Shah Alam

Recent Posts

Like This Blog ?

Ahad, 5 Jun 2011

Cara-cara Pasang Lagu kat Blog - Blogspot

Korang nak pasang lagu kan??? Kalau nak korang mesti pilih salah satu sponsor music widget sperti youtube,gratisan musik,musicdumper,mixpod dan lain-lain. Tapi saya cadangkn korang gune youtube,musicdumper,mixpod,widget index n mp3 codes..Suke ati korang la nk gune ape..HAAHA..

Ok jom kte mulekan, malas nak terangkan panjang-panjang...

1.Pergi kat widget index.(klik kat link wrne biru tuh)
2.Korang tgk ade tulis kategori widget,pas tu korang click Music Box.....klau x caye tgk gmbr di bwh yer...

3.Lepas dah click Music Box, pilih la lagu favourite korang...Klau lagu favourite tak de dlm senarai,korang leh cari kt google search,yang kt bwh tu...klau tak caye tgk ler gmbr nie...

4.Apabila korang dah pilih lagu korang, dye akn bukak ke new tab. Pas tu dia sruh ambik code lagu tu...Klau x faham tgk kt bwh ek...


5.Lps korang da ambek code tu,korang masukkan la code tu kat HTML/Javascript...

Tu je...Senang kan???
Klau jdi ckp tenkiu tau..Klau x jadi bgitau kat saia ok! Salam ..

credit : huhu

5 komen ! anda pula ?:

FarhanahAdzlan berkata...

bagus tuto ni..but sya xsuka blog yg ada lagu autoplay..sbab nnti boleh pcah speaker sya ada 10 jenis lagu dlam satu masa..hahahaha..:)

~Arif~Asyraf~ berkata...

huhuuhuu , tenx comen :)

kiwi berkata...

bagus la dik buat tuto mcm ni, mudah utk blogge2 baru. tapi kena ingat, taste blogger lain2, tk semua blogger suka dengan lagu yang kita suka :)

~Arif~Asyraf~ berkata...

HAHA , betul2 , tapi saya xletak lagu2 nih , wt berat blog jee ... hehe ..

Dita Meilani berkata...

permisi ya, :)
terimakasih nih postingannya membantu, saya blogger baru dari Indonesia, salam kenal :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Followers

Sponsor Post !