~mood : Diploma Elektronik Komunikasi - Politeknik Sultan Salahuddin Abdul Aziz Shah , Shah Alam

Recent Posts

Like This Blog ?

Isnin, 30 Mei 2011

Jadikan Pendrive Sebagai Virtual Memory Tambahan Pada Komputer



Jom sama-sama kita lajukan prestasi PC dengan beberapa tweak yang mudah!
Kaedah yang pertama Syok akan terangkan dengan cara manual..yes..manual is hacker!
Kaedah kedua barulah Syok akan berikan kepada anda perisian yang bersaiz kecil namun mampu membantu untuk meningkatkan prestasi PC anda!


1. Masukkan pendrive pada port USB..
(Pendrive mestilah bersaiz 1GB..kalau 4GB lebih baik)

2. Klik kanan pada 'My Computer'..

3. Klik 'Properties'..

4. Klik 'Advanced'..

5. Klik 'Settings' pada bahagian 'Performance'

6. Klik 'Advanced'..

7. Klik 'Change' pada 'Virtual Memory'..

8. Pilih memori yang ada pada pendrive anda..


9. Tetapkan nilai yang anda ingini dan klik 'OK'..

10. Restart PC anda..selesai!

11. Untuk pengguna Windows 7, anda boleh terus memilih fungsi 'ReadyBoost' yang terletak pada 'My Computer' juga..



Menggunakan perisian eBoostr untuk menambahkan RAM


Tak payah cakap banyak..terus muat turun perisian ini dibawah dan gunakannya!

source : eBoostr+Crack 

Mudahkan? pada waktu mula-mula installation, memang bahasa yang terpapar bukan bahasa Inggeris..Syok pun tak tahu bahasa apa jadi jangan tanya ya..tengok pada gambar dibawah untuk panduan menukar bahasa..

terima kasih ....

credit : MyHacker

5 komen ! anda pula ?:

+SiN+ berkata...

jem pale otok. ni bkn ram le. ni virtual memory. lau nk wat jadi ram gune ReadyBoost le

~Arif~Asyraf~ berkata...

hahahaha , ye kew ? ye r ... mu ade ajor aku op ? hehehe.. saloh r tuh , xpee r .. tenx bin coz tgur aku .. :)

Arya Putra berkata...

@ +SiN+
ye la ni bukan fizikal RAM, ia Virtual RAM tapi ayat last orang sebut apa? RAMLAH RAM?
bukan kan?
Virtual RAM pun tetap RAM juga dan dapat membantu sedikit sebanyak walaupun tak sama macam fizikal RAM yang orang duk pasang tu..

Mentrox berkata...

hahaha...ini virtual jer ar... len kali kaji dulu sebelum post...huhuu

~Arif~Asyraf~ berkata...

ye lar2 ... aku salah , aku da tau cuma xingt nde2 ni , +SIN+ yang ajar aku dulu ... okey .. aku tukar la tajuknye ... :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Followers

Sponsor Post !