~mood : Diploma Elektronik Komunikasi - Politeknik Sultan Salahuddin Abdul Aziz Shah , Shah Alam

Recent Posts

Like This Blog ?

Isnin, 3 Januari 2011

Kaum wanita lihat ni..ini bukan lawak yer!!


Jadikan kebiasaan mulai sekarang untuk mencuci pakaian baru Anda sebelum memakainya. Ini sangat penting agar salah satu bagian terpenting Anda tetap terlindungi. Dan, jagalah kebersihan bra.

Dah lame tau cume baru td terserempak, then post la kat blog >

Setelah Susan McKinley (antroplogis) pulang ekspedisi di Amerika Selatan, ia menyadari ada ruam aneh di payudara sebelah kirinya. Tidak ada yang tahu itu apa. Ia duga ruam itu akan hilang seiring waktu.

Setelah kembali, ia menemui dokter karena sudah ada rasa sakit. Dokter tidak tahu penyakit apa yang dideritanya. Dokter memberikannya antibiotik dan krim khusus.
Setelah waktu berselang, rasa sakitnya tidak hilang. Payudaranya makin panas dan mulai berdarah.

Ia memutuskan untuk membalut pendarahan itu, tapi rasa sakitnya bertambah. Ia pun mulai mencari dokter-dokter terbaik. Salah satunya Dr Lynch. Tapi, sang dokter juga tidak bisa mendiagnosa infeksi apa yang terjadi dan meminta Susan mencari temannya yang ahli dalam bidang dermatologi.

Sialnya sang dokter sedang berlibur. Susan menunggu selama dua pekan dan akhirnya bertemu dermatologis itu. Perubahan akan terkuak dalam pertemuan ini.
Susan terkejut. Setelah ia membuka perbannya, mereka menemukan larva bertumbuh dan bersarang dalam pori-pori dan dalam luka payudaranya. 

Sesekali mahluk jahat ini masuk dalam pori-pori dan muncul di lubang sebelahnya.
Yang ia tidak tahu adalah lubang itu sangat dalam dari yang ia bayangkan. Larva ini memakan lemak, lapisan kulit, dan kanal susu payudaranya.

Berdasarkan informasi itu, disarankan kepada para wanira agar mencuci bra yang baru dibeli sebelum digunakan. Bra yang sudah digunakan juga harus sering-sering dicuci dan dijaga kebersihannya.

Jangan biarkan diri Anda jadi sarang penyakit tanpa Anda sadari. Jangan terlalu yakin terhadap tampak luar yang terlihat bersih tanpa Anda tahu betul bahwa itu benar-benar steril.-dipetik dari inilah.com

15 komen ! anda pula ?:

woot-woot berkata...

alamak..geli pulak gua tengok - -"


10 perkara dibenci oleh blogger !##
jom letak blog korang kat woot woot bloglist !##
menang rm50 dengan mudah!

~Arif~Asyraf~ berkata...

tengs..owkey!

Cikgu Fikri berkata...

pergh...
serius geli aku tgk...
biar betul seh...
1st time aku tgk benda alah ni....
euwwwwwwwwwwwwwwwwwwwww.....

mintak izin amik gmbr tu ae..
nk letak dlm blog..
t aku letak backlink ke blog ko...
tq.. :)

~Arif~Asyraf~ berkata...

yup! ok2...welcome :)

blissdiana berkata...

huu , mintak jauhla bnda cenggini blaku kt aku .

Tanpa Nama berkata...

adoi la..gambar edit tu....

muslim berkata...

AKU MINAT DENGAN ENTRY NI..KLU AKU AMBIK TULIS KT BLOG LEH...AKU BACKLINK KE BLOG KO..TQ

~Arif~Asyraf~ berkata...

haha.. amik la.. sharing is caring... :(

are_ra kecikk berkata...

yeww..
geli pula sy tngok..takut pun da..x sngka kn da kes mcm ni..btw q suka entry ni.. =)

~Arif~Asyraf~ berkata...

ntah la, betul atau photoshop , tp yang penting jagalah kebersihan :)

Tanpa Nama berkata...

kn ke photoshop tu. tetek + teratai jd la gamba mcm tu. tak pandai menilai langsung korang nih

Tatang Tajudin Ibnu Supyan berkata...

Terlepas dari betul tidaknya gambar tu, BETUL jika kita harus menjaga kebersihan...
Nice post..
<'@II< maH-Taj ^_^ !!

jahria pratiwi berkata...

izin copas yaa

blogmasrudy berkata...

waw,, ternyata dangerous juga ye, untung aje awak tak pke bra yg kan bro hehehe, nak kena ingatkan sdri awak pasal ni,,,

selipar berkata...

loh, kok di copy langsung dari bahasa indo,seharusnya di convert dulu donk.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Followers

Sponsor Post !